Topics GREEN world Stories & Images about us contact us

myGREENnews.com

Home »  Topics »  culture
Topics
politics
business
society
culture
GREEN World
development
education
communication
environment
health
human rights
UN & NGOs
Stories & Images
people
regional
photo journal

StrangerFestival: 1001 videoverhalen van jongeren uit Europa

Young European video talent shows what they have to say

Amsterdam, October 10, 2009

Als je echt wilt weten wat Europese jongeren boeit kijk dan op www.strangerfestival.com. Op de site staan meer dan 1000 korte videoverhalen gemaakt door jongeren uit heel Europa. Het online video archief groeit elke dag. De video’s geven een goed beeld van de creativiteit van Europese jongeren, en wat hen in het dagelijks leven bezig houdt. StrangerFestival is een initiatief van de European Cultural Foundation (ECF).

Video is een machtig medium: om je stem te laten horen of om te kijken hoe anderen leven. In combinatie met internet doorbreekt video grenzen. StrangerFestival wil dat meer jongeren de kans krijgen om van de kracht van nieuwe media gebruik te maken. Daarom organiseert StrangerFestival ook 2009 weer video workshops in veel Europese landen. Een belangrijk onderdeel van StrangerFestival is onderzoek. Thema van het onderzoek is de invloed en het gebruik van nieuwe media bij Europese jongeren, en de gevolgen op publieke ruimte, media en democratische processen.

photo: Mark Groeneveld

“I want to express myself through videos more directly and with less fear. My work is going to be more outspoken and personal. Communication is the new art. We don’t create videos to hide behind them.” Dimitris Tsatsoulis, StrangerFestival deelnemer. Uit de onderzoekspublicatie Video Republic.

 

culture »
photo: Frankfurt book  fair
Frankfurter Buchmesse, ein Mammutevent für die Welt der Bücher
Eine Welt der Bücher aus fünf Kontinenten auf einmal
African masks
Biblical sites in Israel, albanian museum city join UN world heritage list
Dalai Lama in Wiesbaden
Welcome Dalai Lama!
top TOP
imprint | disclaimer